@Rekentube 2018

Word abonnee en blijf op de hoogte. Klik hier

Informatie voor kse leerlingen rekenen/wiskunde

Thuis werken

De komende weken werken jullie thuis. Dat zal niet meevallen, maar probeer de discipline aan te houden om in ieder geval op “schooltijden” goed aan het werk te zijn om je kse examens voor te bereiden. Hier zal ik je het één en ander uitleggen over hoe ik je daarbij kan helpen. Maak van rekenen en/of wiskunde je weektaak of een deel daarvan en kijk goed na. Verbeter je antwoorden en als je het niet begrijpt of het niet met het antwoordenboek eens bent, stel vragen. Ik leg zo uit hoe.

Uitleg en lesstof

Jullie hebben allemaal je schoolspullen thuis en een werkschema van de mentor gekregen. Op mijn YouTube kanaal Rekentube, kan je zoeken op onderwerp. De pijl wijst aan op welke plek op de pagina je het zoekwoord in moet vullen.
Naast de lesstof uit je boeken kan je ook oefenexamens maken. Om een oefenexamen te ontvangen stuur je een mailtje naar je mentor. Na het maken van een toets of een examen kan je het gemaakte werk naar je mentor mailen (als je het hebt ingescand) of appen (als je een foto hebt gemaakt met je telefoon). Hoe je dat doet maakt niet uit, als het maar leesbaar is.

Vragen stellen, hulp op afstand

Natuurlijk moet er de mogelijkheid zijn om vragen te stellen. Vragen over wiskunde mag je mij altijd mailen. Ik houd de mail zo goed mogelijk in de gaten en zal zo snel mogelijk reageren. Om wat uitgebreider te overleggen kan je een aanvraag mailen. We overleggen dan wat het meest handig is. Dat kan via Skype, bellen en misschien komen er binnenkort nog andere mogelijkheden. Kijk iedere dag even op deze site om te zien of er wijzigingen of aanvullingen zijn. Mail me gerust, ik ben er voor je. h.vegter@eduvier.nl

Zet hem op, samen kunnen we het!